Dopravní podnik hlavního města Prahy oslavil významné výročí s Českým rozhlasem

19. květen 2023

Spolu s Českým rozhlasem oslavil výročí 18. května 1923 i Dopravní podnik hl. města Praha. V den 100. narozenin došlo na jeden den k přejmenování zastávky Italská před budovou Českého rozhlasu Vinohrady. Název zastávky byl mezi osmou a desátou hodinou provizorně přelepen a uvnitř vozů č. 11 a 13, které zastávkou projíždějí, celý den znělo zvukové hlášení oznamující zastávku U ROZHLASU.

Ve čtvrtek 18. května, tedy v den, kdy si Český rozhlas připomněl sto let od zahájení pravidelného vysílání, se ve všech stanicích metra rozléhal hlas Ivana Trojana či Jany Strykové, kteří zvali cestující na narozeninový koncert v Riegrových sadech a zároveň připomínali, že dnes je ten den. Stejné zvukové hlášení bylo nasazeno také do vybraných úseků tramvajové dopravy.

Tramvaje v Praze, Brně, Plzni, Liberci a trolejbusy s autobusy v Jihlavě navíc ve čtvrtek vyjely z depa ozdobené modrými vlaječkami s rozhlasovým Rkem a stovkou. V Praze byly vozy navíc doplněny vlajkou České republiky.

Uvnitř rozhlasových tramvají naleznou cestující plakáty nejúspěšnějších pořadů nebo podcastů Českého rozhlasu s QR kódem umožňujícím jejich okamžitý poslech.

Spustit audio

Související