Dubnová konference kabelovek se blíží

30. březen 2010

Na konec dubna je plánována výroční konference České asociace elektronických komunikací. Dvoudenní panelová diskuze je pro zástupce provozovatelů kabelového, IPTV a satelitního vysílání připravena v hotelu Crowne Plaza.

Podle pracovní verze programu se bude jednat např. o reformě evropského předpisového rámce elektronických komunikací, budoucnosti rozvoje služeb mobilních operátorů nebo aktuální ochraně autorských práv a elektrokomunikačních služeb před pirátstvím.

V obou dnech je věnován prostor digitálnímu televiznímu vysílání. V úterý 27. dubna by se mělo hovořit o připravovaném projektu Digitální Česko. Do diskuze o tom, jak se mimo internetu bude projekt dotýkat správy digitálního spektra či služeb eGovernmentu, se přihlásili Pavel Dvořák (předseda Rady ČTÚ), Jaromír Novák (vedoucí oddělení evropské integrace Ministerstva průmyslu obchodu), Petr Opletal (generální ředitel RIO Media) a Richard Stonavský (T-Mobile Czech Republic).

V programu pro středu 28. dubna nastaly změny. „Rozhodli jsme se diskusní panel ‚Digitální svět‘ nahradit, protože tomuto tématu se věnují pravidelně jiné konference, kulaté stoly apod.,“ vysvětlil prezident asociace Zdeněk Vaníček. Účastníci náhradní diskuze k problematice správy rádiového spektra zatím ještě nejsou známi, úvod bude patřit Pavlu Dvořákovi.

„Rozhodli jsme se orientovat na prvořadý a aktuální vývoj na úseku televizního vysílání, ISP služeb a celkově na citlivou problematiku dodávání obsahu prostřednictvím sítí a služeb elektronických komunikací,“ uvádí v pozvánce Vaníček. Konferenci doplní výstava dodavatelů technologií a prezentace dodavatelů obsahu převzatého vysílání.

Duben bude vyloženě „digitální“ měsíc. Už 6. a 7. dubna se uskuteční workshop Českého telekomunikačního úřadu k aktuálnímu stavu digitalizace. A 22. dubna se můžete zúčastnit konference serveru Digizone.cz o 3D vysílání, HDTV a nových schopnostech televizorů. Internetové oddělení Českého rozhlasu je mediálním partnerem této akce, více informací zde.

autor: Pavlína Pelcová
Spustit audio