Hynek Chudárek

20. září 2011

Narozen 16. června 1961. Kvůli kandidatuře na generálního ředitele České televize odešel k 31. srpnu 2011 z managementu hudební televize Óčko. Na ředitele ČT kandidoval už v roce 2009 proti Jiřímu Janečkovi.

Absolvoval Vysokou školu chemicko-technologickou. Po revoluci řídil firmu na výrobu CD a DVD, která konkurovala tehdejšímu státnímu monopolu. První hudební televizi Óčko spoluzakládal ještě pod názvem Stanice O v roce 2002, v dubnu 2005 většinu koupila mediální skupina MAFRA a Chudárek zůstal minoritním akcionářem.

Chudárkův projekt klade důraz na tvorbu pro děti a mládež. Manažer by zvedl objem peněz investovaných do programu, a to až o půl miliardy korun do konce roku 2014. Propustil by zhruba 20 procent zaměstnanců, nejvyšší vedení by tvořilo 9 lidí (v současné době ho tvoří 17 manažerů). Snažil by se udržet vyrovnaný rozpočet bez zvyšování televizních poplatků. Základní profilaci programů ČT1, ČT2, ČT24 a ČT4 by neměnil.

Souhlasí s výstavbou nového televizního studia v Brně, projekt by ale prošel auditem. Pokud jde o budovy a pozemky v Praze, chce zvážit, zda jsou opravdu všechny potřeba.

Plné znění projektu Hynka Chudárka (PDF)

autor: Filip Rožánek
Spustit audio