Podcast Českého rozhlasu Vinohradská 12 oslavil vydání 100. dílu a půl milionu stažení

26. srpen 2019

Denní zpravodajský podcast Českého rozhlasu oslavil dnes vydání sté epizody. Z podcastu se rychle stal jeden z nejúspěšnějších audio pořadů na českém internetu. Od startu překonal hranici půl milionu stažení. Podcast Vinohradská 12 vychází každé ráno v šest hodin na webu iROZHLAS.cz. Lidé jej také mohou odebírat v podcastových aplikacích jako Spotify či Apple Podcasts.

Podcast Vinohradská 12 si rychle získal své publikum. Ukazuje se, že jdeme správnou cestou a nabídli jsme posluchačům další atraktivní službu, která vychází ze současných zahraničních trendů v distribuci i výrobě audio obsahu. Podcasty se těší rostoucí oblibě nejen v USA, ale také ve Velké Británii nebo ve Švédsku. Dlouhodobou strategií Českého rozhlasu je nabízet obsah na co nejvíce platformách a oslovovat díky tomu co nejširší publikum,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Jubilejní díl tvůrci pojali trochu netradičně, v roli hosta vystoupila moderátorka a hlavní tvář podcastu Lenka Kabrhelová. „Máme ohromnou radost z toho, že posluchači mají o Vinohradskou 12 takový zájem,” uvedla vedoucí podcastové skupiny a dodala: „Doufáme, že to je znamení, že se v Česku začínají podcastové vody hýbat a pomůžeme tak i jiným projektům.”

Z podcastu se rychle stal jeden z nejúspěšnějších audio pořadů na českém internetu. Od startu překonal hranici půl milionu stažení. Nejúspěšnější epizoda - povídání s Jankem Rubešem o tom, jak se daří Praze pod náporem turistů - pak přesáhla 22 tisíc stažení. „Český rozhlas na formát podcastů sází a chystá i další. Přes podcasty můžeme přivést nové mladé publikum i k tradičnímu rádiu,” uvedl ředitel Zpravodajství Českého rozhlasu Jan Pokorný a prozradil, že se příznivci Vinohradské 12 mohou těšit i na jednu novinku.

Poslední zářijový den totiž připadá na mezinárodní den podcastů a Český rozhlas pořádá speciální akci na jejich oslavu Podcast Session 2019. Jedním z hlavních bodů programu bude živé natáčení epizody Vinohradské 12. „Jsme v oblasti rozhlasového zpravodajství tak trochu experiment, takže se těšíme, že vyzkoušíme další formu - živý rozhovor a nasazování sound designu, který pro nás skládá Martin Hůla,” dodala Lenka Kabrhelová. Další program Podcast Session Českého rozhlasu organizátoři postupně zveřejní na adrese podcast.cz a na Facebookové události.

autor: bbu
Spustit audio

Související