Radio Wave v prosinci nabídne tři nové podcastové série

6. prosinec 2019

Novinky bude možné poslouchat na novém audioportálu Českého rozhlasu mujRozhlas, v podcastech i v denním vysílání. Parabible, audiopodoba loňského bestselleru kazatele Saši Fleka, ukáže, jak by vypadal příběh Ježíše Krista, kdyby se odehrál v kulisách současného Česka. Virtuální světy Jamese Colea představí zásadní počítačové hry a sportovní série Osobák Martina Minhy zvedne z gauče i ty největší pecivály.

“Chceme navázat na úspěšné podcastové série Radia Wave Svatebky, Po sametu a Moje terapie, které jsme nabídli mladým posluchačům na podzim. Tentokrát cílíme na trochu jiná publika, totiž na fanoušky počítačových her, dále na aktivní i začínající sportovce a potom na posluchače, kteří se chtějí zastavit v době adventu prostřednictvím netradičního pohledu na biblické příběhy. Díky audioportálu mujRozhlas se přitom k novým sériím dostanou i posluchači jiných stanic nebo fanoušci podcastů,” říká šéfredaktorka Radia Wave Iva Jonášová. 

Parabible

“Vždy jsem chtěl propojovat starodávný text s dnešní realitou a hlavně se spolu s posluchači ptát: proč je tohle v Bibli? Co tenhle příběh nebo výrok znamená pro nás? Jak by dotyčná scéna vypadala, kdyby se neodehrála kdesi daleko a dávno, ale tady a teď? Jak by se choval a jak by mluvil Ježíš, kdyby žil dnes, mezi námi?” popisuje evangelický kazatel Alexandr Flek otázky stojící u vzniku publikace jménem Parabible, která vyšla v roce 2018. Radio Wave nyní přináší její audioverzi v autorském čtení Alexandra Fleka, které uvádí spoluautor pořadu o náboženství Hergot! Petr Wagner. Od 1. prosince až do konce roku bude každý den zveřejněn nový díl podcastu Parabible a ve vysílání Radia Wave bude k poslechu vždy v 16:40 jedna peprná biblická aktualizace. 

Virtuální světy Jamese Colea

Známý český rapper James Cole je velkým fanouškem počítačových her. Pro Radio Wave připravil novou podcastovou sérii, do níž vybral deset zásadních a velkých témat, jež ovlivnily celý jeho hráčský život. V každém díle představí James Cole společně s hosty jednu hru či herní téma, k nimž mají osobní vztah. ”Do virtuálních světů plných okázalé nádhery, žvýkačkového sci-fi a ponuré dystopie se rád a s vděkem vracím znovu a znovu. V tomto podcastu nenabízím nový pohled, nabízím svůj pohled. Neurčitou míru chaosu a neuspořádanosti a velkou porci předpojatosti a hrdé subjektivity,” tak charakterizuje novou podcastovou sérii James Cole. 

Osobák

Osobák představuje moderátora Martina Minhu v roli hobby sportovce, který pod dohledem těch největších profesionálů absolvuje na vlastní kůži tréninky osmi vybraných sportovních, pohybových či relaxačních aktivit. ”Od dětství hraju fotbal a věnuju se plavání, ale několikrát jsem si řekl, že začnu pravidelně i s nějakým dalším sportem. Třeba se o to i pokusil, ale nikdy u něj dlouho nevydržel. Možná jsem naivní, ale tentokrát si víc věřím. Díky Osobáku mám totiž snazší výběr a větší motivaci,” popisuje své zážitky z natáčení Martin Minha.

Osobák motivuje k aktivnějšímu a zároveň zdravějšímu životnímu stylu. Radí, jak nepřepálit začátky a jak u vybrané aktivity vydržet co nejdéle. Přibližuje výjimečnou atmosféru zvoleného prostředí i jeho typickou komunitu.

Podcastové série Radia Wave budou zveřejněny na novém audioportálu Českého rozhlasu mujRozhlas.cz, který byl spuštěn 4. prosince. K poslechu budou kromě webu i v mobilní aplikaci mujRozhlas.cz, na webu wave.cz a rovněž ve vysílání Radia Wave.

Posluchači se mohou rovněž přihlásit k odběru jednotlivých podcastů na wave.cz/podcasty.

mujRozhlas.cz

mujrozhlas.cz/parabible

mujrozhlas/virtualnisvety

mujrozhlas.cz/osobak

Spustit audio

Související