Satelitní nabídku rozšíří nová televize

30. březen 2010

Normalizační pop, zpěváci jednoho hitu, ale i punk a legendární rockové skladby. Takové rozpětí umělců přichystala pro své diváky nová hudební stanice Retro Music Television, která dnes zahájila vysílání.

Osvědčené hity se polinou z obrazovky nepřetržitě, ale uvidí je jen majitelé satelitních kompletů. Signál z družice Astra na pozici 23,5° východně je zatím nekódovaný, od května je nutná přístupová karta platformy Skylink. Majitelé televize ovšem jednají i s dalšími operátory.

Stanici vlastní lidé, kteří kdysi zakládali program Óčko. Pavel Attel, Jiří Němeček a Lenka Tesařová získali licenci pro společnost Hudební televize, s. r. o. letos v únoru. „Program naplňuje heslo ‚konečně uvidíte hudbu, na které jste vyrůstali‘, provedeme vás kvalitní muzikou, která většinou ve své době neměla na obrazovkách Československé televize šanci,“ charakterizuje program jednatel společnosti Pavel Attel.

Těžištěm vysílání jsou hity od počátku šedesátých let až do první poloviny devadesátých let 20. století. „Podíl českých a slovenských klipů bude značný, v podstatě maximálně možný,“ konstatuje Attel. Vysílání bude členěno převážně do hodinových bloků. Každou středu ve tři odpoledne přijde řada například na filmové hity, v pondělí je stejný čas zadán pro soul, ve čtvrtek pro slaďáky, apod.

Výběr umělců na Retro Music Television
60. léta: Marta Kubišová, The Matadors, Karel Gott, Hana Hegerová, Jimi Hendrix, Elvis Presley, Beach Boys, …
70. léta: Spirituál Kvintet, Modrý Efekt, The Sweet, Eric Clapton, The Clash, The Eagles, Genesis, Smokie, Deep Purple, Electric Light Orchestra, The Who, …
80. léta: Framus Five, Žentour, AC/DC, Bon Jovi, Madonna, Bruce Springsteen, Genesis, Depeche Mode, David Bowie, …
90. léta: Buty, Bára Basiková, Tichá dohoda, Wanastovi wjeci, Lucie Bílá, Žlutý pes, Guns N' Roses, Oasis, Sting, Eurythmics, Sinead O'Connor, Prince, Green Day…
(Zdroj: RMT)

Marta Kubišová
autor: Filip Rožánek
Spustit audio