Televizi Nova povede nový generální ředitel

22. listopad 2010

Televizi Nova a její sesterské kanály povede od ledna Jan Andruško. Jmenování nového generálního ředitele oznámila večer společnost CET 21, která vlastní licenci k vysílání Novy.

Andruško je ekonomický právník, s Novou spolupracuje od roku 2005. Jeho diplomová práce na katedře finančního práva Právnické fakulty Univerzity Karlovy se podle knihovního rejstříku věnovala dohledu České národní banky nad prováděním bankovních činností. Specializuje se na arbitráže, korporátní finance, fúze a projektové financování.

Podle profilu na stránkách advokátní kanceláře, v níž je společníkem, se Andruško angažoval také ve sporech, které v minulosti CME vedla s prvním ředitelem Novy Vladimírem Železným. Pro americkou mediální firmu připravoval koupi televize Nova od skupiny PPF.

Předchozí generální ředitel Novy Petr Dvořák, který byl ve funkci od května roku 2003, kdy na nejvyšší pozici v televizi nahradil právě Železného, se v prosinci 2009 stal senior viceprezidentem společnosti CME.

Petr Dvořák

Dnes však CME oznámila, že Dvořák na své funkce rezignoval. „Pracovat posledních pět let pro CME byla úžasná zkušenost, ale je čas, abych změnil směr. Těším se na mnoho nových obchodních příležitostí," okomentoval svůj odchod Dvořák stručně v tiskové zprávě.

autor: Filip Rožánek
Spustit audio