Stanice Arte slaví třicetiny i po technické stránce, vypne SD vysílání a nasadí 4K rozlišení

21. září 2022

Stanice Arte patří dlouhodobě mezi symboly kvalitní televizní zábavy a nejznámější evropský program zaměřený zejména na kulturu. Od začátku září začala německá verze této stanice upozorňovat na satelitu Astra na ukončení distribuce signálu ve standardním rozlišení. Formát UHD má být nasazen jako dárek pro diváky začátkem příštího roku.

„Naše stanice se snaží poskytnout svému publiku potřebné informace a přispět tak k lepšímu porozumění Evropě a světu,“ citoval při příležitosti 30. narozenin prezidenta stanice Bruna Patinota rakouský deník Der Standard. Jeho vyjádření v tomto duchu není náhodné, stanice se chce dostat do budoucna do širšího kontaktu s evropským publikem rozšířením jazykového servisu, zejména posílením obsahu v angličtině. Aktuálně je jich k dispozici šest.

Viceprezident Arte Peter Weber označil roli stanice za nenahraditelnou. Právě současná době válečné krize na Ukrajině ukazuje, jak je program důležitým hráčem na poli televizní zábavy pro kulturně orientované diváky. „Současná situace ukazuje, jak důležitá je evropská spolupráce. Arte bylo založeno právě proto, aby podporovalo tuto soudržnost,“ dodal Weber. Stanice je kromě satelitu k dispozici v Česku i v nabídkách některých placených služeb.

autor: lukpo

Související