100 let jazzu/100 let Rozhlasu - oslavte to s námi!

28. duben 2023

Poslední dubnový den spadá na lidovou tradici pálení čarodějnic. Věděli jste ale, že 30. duben je také Mezinárodním dnem jazzu? V Praze na Karlově náměstí se uskuteční Open-Air festival Mladí ladí jazz. Stanice Český rozhlas Vltava se této oslavy tradičně účastní již několik let, letos navíc přizvala i Český rozhlas Jazz. No a protože se slavit bude nejen den jazzu, ale hlavně Rozhlasu, celý projekt nese název: 100 let Jazzu/100 let Rozhlasu.

Čtěte také

Součástí nabídky Open-Air festivalu bude stovkový rozhlasový projekt. Big Band v koncertním programu propojil mladé jazzové skladatele a hudebního producenta Aid Kida. Program bude mít dvě části – na akustickou bigbandovou část navazuje „live remix“ v režii přední osobnosti české elektronické scény, hudebního producenta Aid Kida. Přijďte a budete mít příležitost slyšet také novou skladbu Swinging on the Radio Waves, kterou na základě zadání Českého rozhlasu Jazz složil Tomáš Sýkora.

Na festivalu toho ale zazní mnohem víc!

Čtěte také

Celým dnem budou návštěvníky provázet tváře a osobnosti Vltavy. David Brada, který pravidelně připravuje pondělní Jazzový podvečer, bude bavit posluchače na hlavním pódiu. Na vltavské modré stage budou probíhat rozhovory s interprety, kterými přítomné provedou producentka a umělkyně Sára Vondrášková a jazzová zpěvačka Marta Kloučková. Obě můžete znát z vltavského hudebního pořadu Sedmé nebe.

Celé dění bude jako každý rok nepřetržitě živě vysílat od 14.30 stanice Český rozhlas Vltava. Pokud nebudete moci být u toho fyzicky s námi, nalaďte si stream na webech a FB profilech stanic Český rozhlas Jazz a Český rozhlas Vltava.

Veškeré informace o tomto mimořádném projektu, který se ve velké parádě představí už tuto neděli se dozvíte zde. Facebookovou událost si otevřete prostřednictvím tohoto odkazu.

Hlavní mediální partner Mladí ladí jazz je Český rozhlas Vltava. Mediálním partnerem je Český rozhlas Jazz.

autor: Silvie Ulrichová
Spustit audio

Související