Absolut Radio oslovuje 335 tisíc posluchačů, nejvíce jich má v Severním Porýní-Vestfálsku

10. květen 2024

Rozhlasová stanice Absolut Radio oslovuje prostřednictvím digitálního vysílání DAB+ 335 tisíc posluchačů. Ukázala to aktuální Mediální analýza 2024 Audio I, německá obdoba Radioprojektu. Nejsilnější posluchačskou základnu má tento program v Severním Porýní-Vestfálsku, kde jich pravidelně oslovuje 83 tisíc, přes 30 tisíc jich pak má v sousedním Bavorsku i Sasku.

Čtěte také

Absolut Radio dosáhlo nárůstu poslechovosti o 18 procent v průměrné hodině, čímž se jednoznačně řadí mezi vítěze průzkumu trhu mezi celoněmeckými programy. Stanice Absolut Radio si upevňují svou pozici na rozhlasovém trhu, prosazují se v každé kategorii a výrazně rozšiřují svůj záběr. Zejména jde o výrazný nárůst marketingově důležité věkové skupiny 14 až 49 let s nárůstem dosahu o 22 procent. V oblasti nejširšího publika stanice zaznamenaly nárůst o 10 procent.

Díky rozhlasovému multiplexu DR Deutschland je možné Absolut Radio naladit také na našem území, a to přirozeným přesahem německých vysílačů, zejména pak v Karlovarském, Ústeckém, Libereckém a částečně i Středočeském kraji. S venkovní anténou pro III. pásmo lze zachytit tuto digitální síť také v Praze. Kanál 5C aktuálně není v České republice vůbec využívaný, do budoucna však bude na území hlavního města obsazen novou programovou nabídkou operátora Fiera Touch.

autor: lukpo
Spustit audio

Související