Lukáš Polák

Životní motto: Nikdy to nevzdávej. Pokud zakopneš a upadneš, zkus to znovu.

Co dělám v rozhlase:Mám na starosti kompletní obsah webu www.digitalniradio.cz, kde se věnují nejen DAB rozhlasu, ale také dalším způsobům šíření digitálního i analogového signálu.

Před rozhlasem:Vystudoval jsem SPŠST Panská a VOŠ publicistiky, takže po škole jsem se začal věnovat technickým tématům a velmi rychle jsem se dostal k problematice digitálního vysílání. Můj nástup do Českého rozhlasu v únoru 2016 byl tak zcela logickou volbou. Pracoval jsem například i v Českých Radiokomunikacích a jako prodavač v nejmenovaném řetězci s elektronikou.

Největší zkušenosti si odnáším z webu DigiZone.cz, kde jsem působil v letech 2007 až 2016, tedy téměř od jeho samotného počátku. Jako novinář jsem stál prakticky u celého procesu první fáze digitalizace pozemního televizního vysílání. Spolupracoval jsem mimo jiné se servery Technet.cz a RadioTV.cz a přispěl i do prestižního magazínu Forbes. Pravidelnou rubriku jsem měl v dnes již neexistujícím časopisu Home Cinema. Mé kompletní profesní CV najdete na LinkedIn.

Co mě baví:Hudba je můj život. Dost často mě na ulici potkáte se sluchátky na uších. Nejlepší je ale hudba pochopitelně na živo. Interpretů, které jsem si takto dopřál, je celá řada - Ellie Goulding, Alicia Keys, Beyoncé, Katy Perry, Lindsey Stirling, Pentatonix, Katie Melua, Tori Amos atd. Nedá se tedy říci, že bych byl v nějaké škatulce a v rámci tohoto žánru se pohyboval, i když poslech metalové hudby asi není to pravé ořechové...

Také si rád dopřeji nějaké dobré jídlo v některém z oblíbených pražských podniků. Mám například slabost pro opravdu kvalitní burgery (s fastfoody to na mě nezkoušejte). Rád cestuji.

Všechny články

Stránky