Albrecht přichází s miniaturním DAB rádiem na cesty

4. květen 2016

V Německu je například pro tento produkt jednou z výhod skutečnost, že celoplošný multiplex, který obsahuje například stanici sunshinelive, funguje na jednotném kanálu 5C.

Společnost Alan Electronics, která je stojí za značkou Albrecht, představila v uplynulých týdnech v Německu nový model přijímače DR 72 určeného pro příjem stanic ve standardech DAB a DAB+. Firma plánuje oslovit potencionální zákazníky zejména malými rozměry přijímače, které jsou jen o něco větší, než je krabička od sirek. Přijímač by tak měl být podle Alan Electronics ideálním doplňkem například pro návštěvníky fitcenter, běžce v parku nebo pro jízdu v autobuse a další aktivity mimo domácnost. Model Albrecht DR 72 může dle mého názoru posloužit díky malé velikosti jako náhrada chytrého mobilního telefonu.

Ptáte se na velikost přijímače? Ta je 58 x 34 x 10 milimetrů. Co se týká váhy, dostal se výrobce na 35 gramů. V Německu je například pro tento produkt jednou z výhod skutečnost, že celoplošný multiplex, který obsahuje například stanice sunshinelive, Energy, Klassik Radio nebo Deutschlandfunk funguje na jednotném kanálu 5C. Během pohybu i na větší vzdálenosti tak není nutné DAB přijímač vůbec přelaďovat. Kromě možnosti poslechu stanic ve standardech DAB+ a DAB je k dispozici také VKV/FM, tedy původní analogová distribuce. To je ale ostatně u všech těchto produktů v dnešní době již standard.

autor: lukpo
Spustit audio