Alternativní Rádio_FM oživilo kmitočet 94,5 MHz, který pokrývá Moravu i Slezsko

5. únor 2016

Kromě VKV pokrytí je možné slovenskou stanici přijímat i v rámci pilotního DAB multiplexu z Bratislavy.

Alternativní Rádio_FM, jehož provozovatelem je Rozhlas a televize Slovenska (RTVS), v uplynulých dnech výrazně rozšířilo pokrytí terestrickým signálem.

Od 1. února je možné stanici zachytit prostřednictvím VKV vysílače Žilina – Krížava s výkonem 20 kW. Signál je z této frekvence a lokality tak silný, že je ho bez problémů možné zachytit v části Moravy a Slezska.

Při dobrých troposférických podmínkách byl s venkovní anténou dokonce kmitočet zachycen až v západních Čechách. V minulosti ho využívalo komerční Rádio Sever, které však loni ukončilo vysílání.

„V nové frekvenci, kterou pro Rádio_FM zajistilo vedení RTVS, vidím výrazný posun v kvalitě vysílání. Jsem přesvědčen, že v Žilinském kraji bude mít posluchač nový zážitek z poslechu hudby, " uvedl při této příležitosti šéfdramaturg Rádia_FM Maroš Hečko.

Rádio_FM je jediné rádio na Slovensku, které reprezentuje slovenskou alternativní hudební scénu. Mladí slovenští hudebníci tak díky lepšímu pokrytí území v daném regionu dostanou příležitost představit a zviditelnit svou tvorbu právě prostřednictvím vysílání Rádia_FM. Stanice je dostupná kromě VKV také v rámci pilotního multiplexu z Bratislavy na kanálu 12C.

autor: lukpo
Spustit audio