Americká videopůjčovna Netflix bude dostupná na Horizon boxech UPC

14. září 2016

Vedle globální služby bude operátor dále pokračovat na zlepšování vlastní videopůjčovny a televizního archivu.

Americká videopůjčovna Netflix bude dostupná zákazníkům na všech trzích, kde působí společnost Liberty Global, tedy včetně České republiky a Slovenska. Globální dohodu oznámili dnes v Amsterdamu zástupci obou stran. Netflix bude integrován v rámci prostředí Horizon boxů. Služba má být nejprve spuštěna v Nizozemsku, později i na dalších trzích. Uvedení v České republice a na Slovensku lze očekávat v průběhu příštího roku. Nejprve je nutné na všech trzích provést technologický upgrade přijímačů.

Aplikace Netflix bude jako jedna z aplikací dostupná v rámci prostředí Horizon. Stávajícím zákazníkům globální videopůjčovny bude pouze stačit se do aplikace přihlásit, noví zájemci se budou muset nejprve registrovat, a pak službu využívat. Nutno upozornit, že první měsíc využívání Netflixu je zdarma, nicméně její provozovatel vyžaduje po uživateli číslo kreditní karty. Americká služba v současné době funguje i na českém trhu, ale není lokalizována do češtiny. Na Netflixu už se nicméně již první tituly v češtině objevily. Ke globální expanzi služby došlo na počátku letošního roku v rámci mezinárodního veletrhu CES.

Vedle Netflixu provozuje UPC v České republice a na Slovensku vlastní videopůjčovnu MyPrime. Zákazníci ji mohou získat v rámci měsíčního poplatku ke kabelové televizi. Přehrávání filmů řazených dle kategorií je pak možné přehrávat ve standardním, případně vysokém rozlišení bez omezení. Součástí platformy Horizon je i TV archiv, kde jsou na našem trhu k dispozici vybrané pořady České televize, Novy a Primy. Do konce letošního měsíce mají být dostupné i vybrané pořady televize JOJ. Jde o součást dohody související se zařazením JOJ Family a vyřazením slovenského kanálu TV JOJ.

autor: lukpo
Spustit audio