Audioport opět spojí českou a slovenskou hudební scénu

16. duben 2018

Českou a slovenskou hudbu, živá vystoupení kapel a diskuse na aktuální hudební témata, která rezonují u nás a našich východních sousedů. To vše přinese další společné vysílání Radia Wave a Rádia_FM v úterý 17. dubna od 14.00 do 18.00.

Audioport se bude vysílat z pražského studia Radia Wave, odkud k posluchačům promluví čeští moderátoři spolu s hosty a hlasy Rádia_FM. Během čtyř hodin bude znít výhradně česká a slovenská hudba a živě se představí brněnská kapela Ghost Of You a slovenský hip-hopový producent Petijee. Společným programem budou provázet moderátoři Šimon Holý a Martin Staňo. Pro nejlepší možnou interakci doporučujeme vysílání sledovat na YouTube kanálu.

V první polovině budou oba moderátoři mimo jiné hodnotit novou českou a slovenskou hudbu z programů Startér a Demovnica_FM. Kriticky se na nové tracky z těchto programů podívají moderátoři a porotci startér, ale i hudební dramaturg Rádia_FM Daniel Baláž a jeho kolega Pavel Hubinák. Ve druhé polovině Audioportu budou Daniel Baláž, hudební dramaturg Rádia Wave Jiří Špičák a Matwe Kaščák z organizačního týmu festivalu Pohoda rozebírat českou a slovenskou scénu v širších souvislostech.

Hosté ve studiu budou diskutovat o úloze dnešních printových hudebních magazínů, věnovat se budou malým vydavatelstvím, trendu „udělej si sám“ mezi hudebníky, ale i hudebním klubům a kulturním centrům, které se staly značkou kvality. Zajímat je budou také společensky a politicky angažovaní hudebníci a porovnají mainstreamovou a alternativní scénu obou zemí. Posluchači se mohou také těšit na komentář soutěže Czeching a rekapitulaci Radio_Head Awards 2017. Projekt Audioport funguje jako společné vysílání Radia Wave a Rádia_FM již od května 2012 a dosud se v něm vystřídalo okolo šestnácti kapel. Koná se dvakrát ročně, střídavě v Praze a Bratislavě. Jde o výsledek dlouhodobé spolupráce mezi RTVS a Českým rozhlasem.

autor: lukpo
Spustit audio