Automobilový průmysl bude pro úspěch DAB rádia klíčový i v Česku

2. červen 2017

„Je to pro nás jeden z klíčových partnerů, bez kterého si nedokážu rozvoj DAB rádia představit,“ konstatoval generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Automobilový průmysl bude v následujících letech klíčový při rozšiřování digitálního rozhlasu na našem trhu. Jsou si toho vědomi zástupci Českého rozhlasu i Českých Radiokomunikací. Vyplynulo to ze středeční tiskové konference, na které bylo oficiálně oznámeno spuštění ostrého provozu multiplexu ČRo DAB+. Ten se po Praze a části středních Čech v horizontu půl roku, tedy nejpozději 1. prosince, rozšíří také do Plzně, Brna a Ostravy.

„Věřím, že se nám spolu s výrobci podaří domluvit dodávku DAB+ rádií do základní výbavy. Měla by to být jedna z věcí, která by se měla pohnout dopředu,“ konstatoval generální ředitel Českých Radiokomunikací Martin Gebauer. Šéf veřejnoprávního média René Zavoral ho doplnil: „Jsme v úzkém kontaktu s automobilkou Škoda Auto. Je to pro nás velmi důležitá součást naší strategie. Jednání probíhají. Automobilový průmysl je pro nás jeden z klíčových partnerů, bez kterého si nedokážu rozvoj DAB rádia představit.“

autor: lukpo
Spustit audio