Barrandov Family má problém, vysílá bez souhlasu vysílací rady

12. leden 2017

Předseda regulátora Ivan Krejčí nechce prozatím předjímat vývoj celé kauzy. Vysílací rada ji prý v současné době řeší. Na případnou nápravu by měl provozovatel stanice sedm dní.

Nová televize Barrandov Family, jejímž provozovatelem je společnost Barrandov Televizní Studio, vysílá bez souhlasu Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Do 31. prosince 2016 fungovala stanice pod svým původním názvem Barrandov Muzika a proměnou prošla počínaje 1. lednem 2017, kdy zároveň expandovala na sousední Slovensko. V obou zemích působí televize v rámci pozemního šíření DVB-T.

„Rada... upozorňuje provozovatele Barrandov Muzika, … na porušení podmínek licence, neboť ve dnech 1. – 4. ledna 2017 odvysílal program Barrandov Muzika pod názvem Barrandov Family, aniž by ke změně názvu obdržel předchozí souhlas Rady,“ konstatuje v zápisu z aktuálního zasedání RRTV. Ivan Krejčí, předseda regulátora, na přímý dotaz webu Digitální rádio uvedl, že nechce předjímat, jaký bude další vývoj okolo televize Barrandov Family. „Celá věc je v současné době v běhu,“ konstatoval Krejčí.

autor: lukpo
Spustit audio