Bavorská stanice egoFM si v DAB+ zachová status nezávislosti, dohoda s Antenne Bayern padla

12. březen 2019

Rozhlasový program dává prostor nemainstreamové hudbě. Na českém území je možné stanici ladit z několika bavorských regionálních sítí.

Bavorská rozhlasová stanice egoFM může pokračovat jako nezávislé médium, které se nemusí obávat, že bude pohlceno konkurenční Antenne Bayern. Informoval o tom Deutschlandfunk. Dohoda mezi stávajícím majitelem a nejposlouchanější bavorskou privátní stanicí padla poté, co se vzedmula velká vlna kritiky a obavy o to, že egoFM přestane být stanicí s nezávislou hudbou, která není tlačena žádnými labely (vydavatelstvími a mediální skupinami, pozn. red.). Provozovatel usoudil, že by tato skutečnost pověsti okruhu významně uškodila.

Změna plánu a plánovaného investora je dobrou zprávou i pro české majitele DAB+ přijímačů, kteří se nachází v dosahu bavorských regionálních multiplexů. egoFM je konkrétně součástí digitálních sítí Oberbayern/Schwaben (kanál 10A), Niederbayern (kanál 7D), Oberpfalz (kanál 12D), Oberfranken (kanál 10B), Unterfranken (kanál 10A) a Mittelfranken (kanál 8C). Velmi dobré pokrytí směrem do Čech má například vysílač Einondriegel (kanál 7D) nebo na západě republiky Ochsenkopf (10B). Další stanicí přinášející nemainstreamovou hudbu je Puls.

autor: lukpo
Spustit audio

Související