Bavorská stanice Radio Charivari s regionálním odpojováním pro DAB+

20. únor 2020

Díky digitálnímu rádiu je majitelům DAB+ přijímačů v dosahu multiplexu Oberpfalz na kanálu 12D k dispozici pět různých regionálních verzí. Zpravodajství z jednotlivých měst Bavorska přináší tato stanice již tři desítky let.

Bavorská rozhlasová stanice Radio Charivari začala odpojovat své vysílání nejen prostřednictvím analogové sítě VKV/FM vysílačů, ale také v prostředí DAB+. Majitelé digitálních rádií mohou najít tento regionální okruh na svých přijímačích v celkem pěti verzích, které jsou dostupné prostřednictvím multiplexu Oberpfalz na kanálu 12D. Všem je vyhrazen jednotný datový tok 72 kbps při použitém kódování HE-AAC, verze 1. Jedná se mimo jiné o známý bavorský vysílač Ochsenkopf.

„Charivari již téměř 30 let oslovuje posluchače v městech Cham, Schwandorf, Kelheim, Neumarkt a Regensburg s regionálními informacemi. Distribuce Charivari prostřednictvím DAB+ je jedním z nejdůležitějších stavebních kamenů komplexní digitální strategie společnosti Funkhaus Regensburg,“ uvedl generální ředitel Martin Schelauske. Dynamická konfigurace multiplexu umožňuje nabízet posluchačům regionální zpravodajství každou půl hodinu i v prostředí DAB+.

autor: lukpo
Spustit audio

Související