Bavorské DAB+ multiplexy Allgäu a Voralpenland dostaly novou identifikaci

26. duben 2022

V bavorských digitálních rozhlasových sítích došlo v uplynulých týdnech po delší době opět k několika změnám. Ty se konkrétně týkají nového označení programových nabídek. Rozhlasová síť Allgäu se aktuálně identifikuje jako AllgäuDonauIller a původní Voralpenland jako Oberbayern Süd.

Bavorsko je dlouhodobě německou spolkovou zemí s největším využíváním digitálních rozhlasových přijímačů DAB+. Popularita technologie je podpořena bohatou programovou nabídkou a počtem sítí. Aktuální změny se dotknuly multiplexů Voralpenland na kanálu 7A a Allgäu na kanálu 8B. Ty se nově identifikují jako Oberbayern Süd a AllgäuDonauIller. Lépe tak vystihují pokrytí regionů, pro které jsou určeny.

Dlouhodobý zájem o DAB+ v Bavorsku ilustrují i připravované nové vysílače obou sítí nebo obohacení programové nabídky, o které bude ještě v následujících dnech na webu Digitální rádio řeč. Aktuálně funguje v této německé spolkové zemi sedm zemských nebo regionálních a dalších šest místních multiplexů. K dispozici jsou majitelům DAB+ rádií pochopitelně i celoplošné nabídky DR Deutschland a Antenne DE.

autor: lukpo
Spustit audio

Související