Bavorské Radio Primaton si zajistilo kapacitu v multiplexu Unterfranken na dalších deset let

4. červenec 2019

Radio Primaton nabízí podle regulátora profesionální program, který poskytuje posluchačům aktuální informace z daného regionu i celého Německa. Mluvené slovo pak má vysokou úroveň a charakterizuje se odbornou přípravou témat.

Rozhlasová stanice Radio Primaton může vysílat v DAB+ multiplexu Unterfranken (Dolní Franky) po dobu dalších deseti let. Na jednom z posledních zasedání o tom rozhodl bavorský regulátor BLM. Radio Primaton nabízí podle BLM profesionální program, který poskytuje posluchačům aktuální informace z daného regionu i celého Německa. Mluvené slovo pak má vysokou úroveň a charakterizuje se odbornou přípravou témat.

Multiplex Unterfranken je v provozu od roku 2016 a jeho zachycení je možné v případě zlepšených troposférických podmínek také na omezeném území Čech. Této skutečnosti napomohlo nedávné přeladění vysílače Milešovka (operátor Teleko) z kanálu 10A na 6D. Kromě multiplexu Unterfranken se stanicemi Gong Wuerzburg, Charivari nebo Hashtag+ je možné na kanálu 10A zachytit v Čechách také síť Oberbayern/Schwaben.

autor: lukpo
Spustit audio

Související