Bavorský rozhlas spustil na satelitu Astra u stanice BR Schlager vizuální rádio

2. únor 2021

Posluchači stanice BR Schlager se mohou díky vizuálnímu rádiu nově dozvědět o tom, co tematický program vysílá, jaké je kde počasí nebo zjistí kontakt do redakce. Služba je k dispozici prostřednictvím technologie HbbTV, takzvaného červeného tlačítka.

Spolu se startem stanice BR Schlager (dříve Bayern Plus) se její posluchači dočkali další novinky, vizuálního rádia, které je i pro české zájemce k dispozici prostřednictvím satelitu Astra na pozici 19,2 stupně východně. Pro využití služby je zapotřebí přijímač – televizor nebo set-top box – s podporou standardu HbbTV, který je připojený k internetu. Vizuální rádio nabízejí i další stanice Bavorského rozhlasu – Bayern 1, Bayern 3 nebo BR Heimat, které se na tomto poli dočkaly také několika novinek.

V rámci vizuálního rádia najdou posluchači ve vysílání BR Schlager informace o programu, aktuální zpravodajství, počasí nebo možnost kontaktu s hudební redakcí. Služby vizuálního rádia využívá u svých stanic také Český rozhlas. Posluchači mohou přímo díky dálkovému ovladači vstupovat do archivu daného okruhu, u některých je k dispozici případně další doplňkový servis. Platí to konkrétně pro Radiožurnál nebo stanici Plus. Služba je k dispozici v DVB-T2 nebo prostřednictvím kabelové televize Vodafone.

autor: lukpo
Spustit audio

Související