Bavorský vysílač Hoher Bogen s novým kanálem pro DAB+ multiplex Oberpfalz

3. červen 2020

Pro některé majitele DAB+ přijímačů na českém území může být přechod multiplexu Oberpfalz na kanál 6C dobrou zprávou. Dosadvadní kanál 12D využívá na Vysočině digitální síť ČRo DAB+ v případě vysílače Jihlava - Javořice.

Zítra, tedy ve čtvrtek 4. června, začne s bavorského vysílače Hoher Bogen vysílat regionální DAB+ multiplex Oberpfalz na novém kanálu 6C, doposud 12D. Vyzářený výkon se nezmění a nadále tedy zůstane 4 kW. Hoher Bogen bude poslední tamní kótou, kterou toto přeladění čeká. Postupně přešly na nový kanál všechny vysílače včetně Ochsenkopfu, Ambergu, Dillbergu nebo Hohe Linie. Kromě regionálních verzí stanice Bayern 1 využívají tento multiplex mj. i programy Radio Charivari, gong fm nebo egoFM.

Pro některé majitele DAB+ přijímačů na českém území může být přechod multiplexu Oberpfalz na kanál 6C dobrou zprávou. Kanál 12D, který tato síť využívala v posledních letech, je na našem území obsazen programovou nabídkou ČRo DAB+. V tomto případě příjem multiplexu Oberpfalz komplikuje zejména vysílač Jihlava – Strážník na Vysočině. V některých oblastech ale v tuto chvíli brání dálkovému příjmu sítě digitální televize, která je z polských Sniežných Kotlů šířena na 6. kanálu výkonem 8 kW.

autor: lukpo
Spustit audio

Související