BBC World News od září na satelitu Astra pouze ve vysokém rozlišení

30. červen 2017

Vypnutí standardního rozlišení na pozici 19.2 stupně východně je přirozeným technologickým vývojem, který televizním divákům přináší vyšší obrazovou kvalitu.

Zpravodajský kanál BBC World News plánuje ukončit v září vysílání své verze ve standardním rozlišení (SD), která je šířena ze satelitní pozice 19.2 stupně východně, družice Astra 1L. Diváci přijímající tento způsob distribuce tak budou od tohoto termínu odkázání pouze na verzi s vysokým rozlišením (HDTV). Obě v tuto chvíli vysílají na zmíněné satelitní pozici bez kódování. Ke kryptování HD verze nedojde ani po vypnutí BBC World News SD.

Vypnutí standardního rozlišení na pozici 19.2 stupně východně je přirozeným technologickým vývojem, který televizním divákům přináší vyšší obrazovou kvalitu. Podobně jako se před lety přecházelo z analogového na digitální vysílání, je nyní nasazováno vysoké rozlišení. V HD kvalitě už nyní vysílá celá škála zpravodajských stanic, mj. CNN, RT, Bloomberg, Euronews a od července se do této kategorie dostane i France 24. Vypnutí SD verze se bude týkat pouze pozice 19.2 stupně. Přehled všech satelitů, na kterých je stanice BBC World News dostupná, najdete v tomto seznamu.

autor: lukpo
Spustit audio