Belgický veřejnoprávní rozhlas RTBF spustil dvě nová žánrová rádia

16. říjen 2019

Radio Jam bude mít široký hudební playlist a klade si za cíl zejména posluchačům rozšiřovat jejich obzory. Viva+ se zaměří na hity šedesátých až sedmdesátých let v moderním kabátě. Obě stanice jsou kromě DAB+ k dispozici také on-line.

Belgický veřejnoprávní rozhlas RTBF šíří v současné době přes platformu DAB+ exkluzivně osm programů, nově i stanice Jam a Viva+. Provozovatel tak chce posilovat digitální distribuci a postupně omezovat své působení v analogovém vysílání VKV/FM. Stanice Jam je určena pro všechny milovníky žánrů, jako jsou urban, pop, electro, rock nebo folk. Cílem stanice je zejména rozšiřovat posluchači jeho hudební obzory. Kompletní playlist plánuje specializovaný okruh zveřejňovat na webu.

Viva+ je stanicí pro milovníky starší hudby, a to konkrétně té z období šedesátých a sedmdesátých let 20. století. Cílem má být ovšem tyto skladby nabídnout v moderním kabátu a bez nostalgického ducha. Kromě hudby se zde objeví i některé tematické bloky s mluveným slovem. Chybět tu nebudou například informace o volnočasových aktivitách, zdravotnictví nebo zahradničení. Každý všední den mezi sedmou a desátou hodinou bude mít stanice vlastní ranní show s dávkou zpravodajství každou půlhodinu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související