Berlín má jasno v obsazení nového DAB+ multiplexu, fungovat bude na kanálu 12D

5. únor 2018

Oprávnění pro šíření signálu na kanálu 7B zároveň získaly stanice 94,3 rs2, Berliner Rundfunk, KISS FM, MAXX FM, nice, pure fm, radio GOLD, Radio Teddy a STAR*SAT RADIO.

Hlavní město Německa už má jasno, které rozhlasové stanice obsadí nový DAB+ multiplex, který bude fungovat na kanálu 12D. Operátor Media Broadcast ho spustí po dokončení nezbytných technických příprav. Novou síť obsadí konkrétně stanice Radio Paradiso, BB Radio, bigFM, Domradio, ERF Pop, HIT 104, lulu.fm, STAR FM Maximum Rock, Peli One, POWER RADIO – „ICH ON AIR“, Radio B2, Radio Paloma, ROCK ANTENNE a ROCKLAND.

Pro výběrové řízení týkající se druhé privátní sítě pro Berlín a Braniborsko se rozhodl tamní regulátor MABB proto, že evidoval velkou poptávku z řad komerčních vysílatelů na poli digitálního vysílání DAB+. „Díky našemu rozhodnutí týkající se spuštění dalšího multiplexu dojde ke zvýšení rozmanitosti programů v Brandenbursku. V budoucnu zde bude možné přijmout více soukromých programů,“ uvedl Hansjürgen Rosenbauer, předseda regulátora MABB, a doplnil: „Jsme rádi, že i veřejnoprávní vysílatel rbb oznámil, že plánuje další rozšíření DAB + v Brandenbursku.“

autor: lukpo
Spustit audio