Bezplatný kanál TVP 4K odstartuje v DVB-T2 s fotbalovým Eurem, Poláci chystají technologickou revoluci

20. květen 2021

Za technologickou revoluci lze označit nadcházející fotbalový šampionát Euro 2020 v podání polské veřejnoprávní televize. Kromě spuštění kanálu TVP 4K se diváci dočkají například virtuální reality nebo bonusového materiálu pod červeným tlačítkem.

Polská veřejnoprávní televize dnes potvrdila, že kanál TVP 4K bude spuštěn při příležitosti fotbalového Eura 2020, které se bude konat od 11. června do 11. července. „Jsem velmi rád, že díky TVP bude tak důležitá sportovní událost, jakou je šampionát UEFA EURO 2020, k dispozici všem Polákům zdarma a za stejných podmínek a navíc v nejlepším vysílacím standardu na programu TVP 4K,“ uvedl Jacek Kurski, předseda správní rady TVP.

Vysílatel si připravil sledování zápasů ve třech verzích – se studiem nebo bez něj a se sto osmdesáti stupňovou kamerou. Druhá možnost je lahůdkou pro fanoušky zaměřené na taktiku jednotlivých týmů, kteří budou moci sledovat zápas s kompletním pohledem na hřiště. Na webu bude navíc možné zápasy sledovat ze záznamu včetně nejdůležitějších momentů. Kromě kanálu TVP 4K nabídnou fotbalové Euro kanály TVP1, TVP2 a kompletně TVP Sport.

autor: lukpo
Spustit audio

Související