Bloomberg HD od března v ostrém provozu i pro české a slovenské diváky

7. březen 2017

Zájemci z různých koutů bývalé federace mohou sledovat v HD rozlišení díky satelitu například zpravodajské kanály BBC World News, CNN, Euronews nebo RT.

Zpravodajská televize Bloomberg orientující se zejména na ekonomické zpravodajství zahájila od března do Evropy nekódované vysílání ve vysokém rozlišení (HDTV). Ze satelitu ji mohou bez problémů zachytit i čeští a slovenšti diváci, kteří jsou schopni přijímat programy z pozice 28.2 stupně východně.

Pro Bloomberg HD postačí parabola běžných rozměrů. Program není šířen v britském, ale evropském svazku.

O přechodu stanice do ostrého režimu svědčí přejmenování její pozice z číselného kódu 55392 na Bloomberg HD. Právě toto je standardní krok, když končí kanály testovací fázi v satelitních službách Sky UK nebo Freesat (shodný název s operátorem působícím v České republice a na Slovensku je pouze náhodný). Bloomberg HD se objevil na pozici 28.2 stupně východně 19. ledna, zážehové vysílání tedy trvalo přibližně půl druhého měsíce. Diváci mají k dispozici též elektronického programového průvodce (EPG).

Parametry příjmu: Astra 2G (28,2 stupně východně), 11685/V, SR 22000, FEC 5/6, norma DVB-S/QPSK, kódování žádné (FTA), evropský svazek

autor: lukpo
Spustit audio