Boj s nelegálními prodejci Premier League na internetu přinesl své ovoce

12. únor 2018

Nayanesh Patel z Harrow nacházejícím se v regionu Middlesex přiznal, že pro prodej upraveného hardwaru využíval server eBay a také sociální síť Facebook.

Pomyslná klec spadla nad prodejci upraveného streamovacího softwaru pro sledování nejvyšší anglické fotbalové soutěže Premier League v uplynulých dnech. Jak informoval portál Torrent Freak, prodejci nabízeli předistalované multimediální centrum Kodi doplněné o nelegální software, který umožňoval sledování Premier League. V prvním případě padla vyšší pokuta – 18 tisíc liber, v přepočtu 519 tisíc korun; ve druhém 8 tisíc liber – přibližně 230 tisíc korun.

Nayanesh Patel z Harrow nacházejícím se v regionu Middlesex přiznal, že pro prodej upraveného hardwaru využíval server eBay a také sociální síť Facebook. Dohoda prakticky skončila smírem, protože Patel nejen zaplatil pokutu, ale zároveň souhlasil, že odstraní veškerou reklamu odkazující na nelegální streaming Premier League a do budoucna se zdrží dalších nelegálních aktivit. Druhý prodejce, který zůstal v anonymitě, dopadl prakticky stejně. Právě zástupci Premier League se zaměřují nejen na sledování samotných prodejců, ale všech těch, jenž se do tohoto byznysu zapojují – poskytovatelé hostingu, konektivity a podobně.

autor: lukpo
Spustit audio