Britové se dočkají dalšího digitálního rozhlasového multiplexu, nabídne 18 stanic

4. únor 2016

K dispozici budou rádia zaměřená na mainstreamové i minoritní žánry. Chybět nebude i stanice pro muslimy.

Společnost Sound Digital, která je společným podnikem telekomunikačního operátora Arqiva a mediálních domů Bauer Media a UTV Media, vznikla v roce 2014, chystá na 29. února ve Velké Británii spuštění druhého celoplošného digitálního multiplexu (DAB+). Jeho součástí bude osmnáct rozhlasových stanic a sázet bude zejména na programovou pestrost.

Vybrat by si tu měl opravdu každý. Všechny stanice budou k dispozici od zahájení fungování této sítě, případně do jednoho měsíce od tohoto data. V Londýně bude fungovat tato síť pravděpodobně z pěti vysílačů a použit bude kanál 11A. další informace jsou pro zájemce k dispozici v angličtině na webových stránkách Sounddigital.co.uk.

V síti budou šířena rádia Talk Radio (mluvené slovo a publicistika), Talk Sport 2 (sportovní přenosy a talk show), Virgin Radio UK (rock a pop), Share Radio (obchod a finance), Mellow Magic (relaxační hudba), Magic Chilled (sesterský kanál populárního britského rádia Magic), Absolute Radio 80s (80. léta), Kisstory (hudba a melodie označované jako „old school“), Heat Radio (pop, celebrity, zábava), Planet Rock (classic rock), Sunrise Radio (asijská hudba a mluvené slovo), Awesome Radio (pro muslimy), UCB 2 (křesťanská hudba), Christian Radio (křesťanská hudba a mluvené slovo), Premier Praise! (nové náboženské rádio), Panjab Radio (indická hudba), Fun Kids+ (dětské rádio) a Jazz FM.

autor: lukpo
Spustit audio