Britská BBC upravuje vysílání některých stanic, nabídne společný program

23. březen 2020

Významně dopadnou opatření v souvislosti s koronavirem zejména na BBC Radio 5 Live. Ve večerních hodinách se zde objeví společný program s BBC Radio 4, v noci pak bude tato stanice přebírat obsah BBC World Service.

Na aktuální situaci okolo pandemie koronaviru reagují veřejnoprávní vysílatelé po celé Evropě, výjimkou není ani britská BBC. Významný dopad bude mít mimořádná situace zejména na vysílání okruhu Radio 5 Live, které se věnuje zejména přímým přenosům. Ode dneška nabídne stanice večer společný program s BBC Radio 4 a od 16:30 místního času odvysílají oba okruhy rozšířený blok Six O'Clock News. V nočních hodinách pak program převezme vysílání BBC World Service.

„Musíme se dívat realisticky na stávající situaci okolo koronaviru COVID-19, který vyvíjí významný tlak na naše zaměstnance, a nadále upřednostňovat naše původní zdroje, a to i v našich zpravodajských výstupech v rádiu BBC. Tímto způsobem můžeme poskytovat nejlepší možné služby našim posluchačům, kteří v těchto mimořádných chvílích na nás spoléhají prostřednictvím řadu distribučních cest,“ uvedla BBC v tiskové zprávě. V Česku je možné Radio 5 Live naladit na internetu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související