Brno se dočká další regionální televize, připravuje ji Radim Pařízek

8. leden 2018

Vysílací rada by se měla zabývat udělením terestrické licence už na svém prvním letošním zasedání, které se bude konat tento týden.

Po stanicích TVB a Brno 1 by se měla jihomoravská metropole dočkat další regionální televize. 23. listopadu loňského roku dorazila na Radu pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) žádost o udělení licence pro Brněnský Infokanál, jejímž provozovatelem bude společnost TP Pohoda. Právě za ní stojí ostravský podnikatel a rocker Radim Pařízek. Ten redakci webu Digitální rádio přípravu tohoto projektu potvrdil.

Vysílací rada by se měla zabývat udělením terestrické licence už na svém prvním letošním zasedání, které se bude konat tento týden, konkrétně ve dnech 9. a 10. ledna. Pařízek Digitálnímu rádiu řekl, že projekt logicky navazuje na Rádio Dálnice. Nová televize má nabídnout kromě zpravodajství i informace o počasí a dopravu, nebude tu chybět ani kulturní a společenský servis. Moravskoslezský podnikatel nevylučuje, že vysílání infokanálu by do budoucna mohlo pokrýt další velká města, kromě Prahy i již zmiňovanou Ostravu.

autor: lukpo
Spustit audio