Cartoon Network startuje v češtině a slovenštině, lokalizovaný bude už od zítřka

19. září 2017

Stanice by měla být do budoucna v lokalizované podobě u všech operátorů, kteří měli k dispozici anglickou verzi Cartoon Network. Kabelový operátor UPC nabídne kanál v HD.

Od zítřka bude dětská televize Cartoon Network lokalizovaná. Čeština a slovenština bude devátým jazykem v regionu. Stane se tak prakticky přesně 25 let od doby, kdy tento dětský program spatřil světlo světa. „Lokalizace demonstruje náš závazek pokračovat v rozšiřování originálního obsahu na různých platformách a vystavět tak komplexní fantazijní svět pro děti,“ uvedl Matthias Heinze zastupující stanici v našem regionu.

S lokalizací přichází Turner právě teď, protože Cartoon Network by měl působit i mimo lineární vysílání. Představeny budou nové mobilní aplikace a takzvaných merchandising (hračky s motivy značky a podobně, pozn. red.). Podle Heinze je již český a slovenský trh dostatečně vyspělý na to, aby byl na tento model fungování připraven. Provozovatel v současné době pracuje na migraci středoevropské do česko-slovenské verze, zároveň plánuje rozšíření distribuce k dalším hráčům. K dispozici bude stanice nejprve v SD kvalitě, kabelový operátor UPC ji však v horizontu šesti až osmi týdnů nabídne HD rozlišení.

autor: lukpo
Spustit audio