Cartoon Network v češtině u dalšího velkého operátora

2. únor 2018

Stanice je jako jeden z mála dětských programů na našem trhu dostupná i v HD rozlišení, Disney Channel naopak dlouhodobě lineární vysílání ve vysokém rozlišení ignoruje.

Dětskou stanici Cartoon Network, která začala vysílat v češtině koncem loňského roku, začal touto formou nabízet svým klientům další významný hráč na našem trhu. K výměně doposud dostupné verze tohoto programu došlo v IPTV službě O2TV. Ta před několika dny oznámila, že ke konci roku 2017 dosáhla 237 tisíc zákazníků a meziročně tak narostla o sedm a půl procenta. V O2TV byla doposud dostupná verze s polskými komerčními přestávkami a předěly.

Verze stanice Cartoon Network, která je nově dostupná pro klienty O2TV, neobsahuje v češtině všechny pořady. Řadu z nich nabízí zákazníkům největší IPTV služby stále v originálním znění, když ve stejnou dobu například v kabelové síti UPC běží tentýž program v češtině. Audio stopa se v rámci O2TV identifikuje stále jako anglická. Cartoon Network bude pro operátory brzo dostupná i ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Tento formát přitom není u stanic tohoto typu na našem trhu vůbec obvyklý. Vysílají v něm například stanice Déčko nebo Duck TV, naopak Disney Channel dlouhodobě Českou republiku i Slovensko s HD verzi nepochopitelně ignoruje.

autor: lukpo
Spustit audio