Celobavorský DAB multiplex opustila stanice PN Eins Dance

1. září 2016

V současné době prakticky poloprázdný multiplex obsahuje pouze stanice Antenne Bayern, Rock Antenne, Radio Galaxy, Absolut Hot a Kultradio.

Špatnou zprávu si pro majitele DAB+ přijímačů přichystal od 1. září provozovatel stanice PN Eins Dance, společnost PN Medien. Právě k tomuto datu došlo k vyřazení programu z celobavorského rozhlasového multiplexu fungujícího na kanálu 10D. Na skutečnost upozornil web Digitální rádio jeho čtenář Václav Votava z Českých Budějovic, který multiplex v Jihočeském kraji reálně přijímá. Podle jeho vyjádření je vyřazení programu pro milovníky taneční hudby velká škoda.

A jaká je tedy stávající nabídka multiplexu „Bayern“ na kanálu 10D? V současné době prakticky poloprázdný multiplex obsahuje stanice Antenne Bayern, Rock Antenne, Radio Galaxy, Absolut Hot a Kultradio. Rozhlasovou síť je možné zachytit, jak již bylo řečeno výše, i na omezeném území České republiky. Kromě zmiňovaných jižních Čech jde také o Čechy západní a částečně i střední. V minulosti redakce webu Digitální rádio registrovala příjem této sítě i na území hlavního města Prahy, kde ho však později znemožnila síť Českých Radiokomunikací šířena ze Strahova.

autor: lukpo
Spustit audio