Česká televize se připravila na možnost vysílat Události v regionech z dalšího kraje

21. září 2016

„Posilování regionálního vysílání bylo jedním ze směrů, který jsme si pro rozvoj zpravodajství České televize stanovili,“ uvedl šéf veřejnoprávního média Petr Dvořák.

Česká televize se připravila na teoretickou možnost, že Události v regionech nebude do budoucna vysílat pouze z Prahy, Brna a Ostravy, ale nabídne ještě podrobnější fokus na dění v jednotlivých krajích. Nové regionální studio veřejnoprávního média začalo fungovat na východě Čech, konkrétně v Hradci Králové. Česká televize bude nové prostory využívat pro kontinuální vysílání zpravodajského kanálu ČT 24 a odbavovat se odtud bude i Týden v regionech pro oblast Severovýchod.

„Posilování regionálního vysílání bylo jedním ze směrů, který jsme si pro rozvoj zpravodajství České televize stanovili. Už dnes máme širokou síť místních zpravodajských týmů, které pokrývají všechny významné regionální události, jež následně zpracováváme pro kontinuální vysílání nebo tematické relace. Samostatné studio se silným technologickým zázemím, jež bude schopné odbavovat vlastní vysílání, je ale velký krok dopředu. Věřím, že pro Hradec Králové a celý region Severovýchod to bude pozitivní impuls,“ uvedl generální ředitel České televize Petr Dvořák.

autor: lukpo
Spustit audio