Česká televize vypne HD kanály v DVB-T, naladíte už je pouze v DVB-T2

30. září 2018

Programy veřejnoprávní televize opustí všechny regionální multiplexy. Vysílání ve vysokém rozlišení už tak bude dostupná pouze v DVB-T2.

V noci z neděle 30. září na pondělí 1. října dojde k jedné z nejočekávanějších události letošního televizního podzimu - veřejnoprávní televize ukončí ve všech regionálních  DVB-T multiplexech šíření svých programů. V praxi to znamená jediné, diváci, kteří ještě nepřešli na DVB-T2 o programy České televize v HD rozlišení přijdou. Součásti regionálních multiplexů je také dvojkanál Déčko a ČT art, který má být taktéž k tomuto datu odpojen.

Od 1. října bude možné televizní programy ČT 1 HD, ČT 2 HD a ČT Sport HD přijímat prostřednictvím pozemního vysílání pouze v DVB-T2 multiplexu, který se označuje jako Přechodová síť 11. Jeho součástí jsou pochopitelně i stanice ČT 24 HD, ČT :D HD (Déčko) a ČT art HD. Vysílání regionálních multiplexů, které doposud obsahovaly kanály České televize v HD kvalitě, nekončí. Regionální síť 7 bude nadále pokračovat s programy Kinosvět a Rebel 2 Slušnej kanál. Vysílání programů České televize v multiplexu 1 pokračuje beze změny.

autor: lukpo
Spustit audio

Související