České festivaly spustily internetovou stanici United Live Radio

11. duben 2020

Organizátoři festivalů, hudební promotéři a další lidé spustili v pátek nekomerční internetovou stanici United Live Radio, která má lidem v době bezpečnostních opatření kvůli epidemii nového typu koronaviru nahradit nedostatek zážitků z klubů, sálů a festivalů.

United Live Radio začalo vysílat v pátek úderem patnácté hodiny a naladit ho bude možné po dobu 30 dní. Cílem projektu je propojit fanoušky, kterým chybí živá hudba, s organizátory koncertů a dalších hudebních akcí. "I přes nesnadnou situaci se organizátoři a umělci snaží fungovat dál a přinášet svým fanouškům to, co umí nejlépe - magický zážitek z kvalitní hudby," uvedli organizátoři.

Rádio kromě hudby nabídne i pořady nebo původní talkshow, jako třeba Eccentric Talk Jakuba Horáka. Za projektem stojí přední české festivaly, kluby a haly, kteří tímto způsobem chtějí propojit nejen festivalovou, ale celou hudební komunitu. Zapojeny jsou například festivaly Benátská noc, Brutal Assault, Metronome Prague nebo United Islands, z koncertních sálů Forum Karlín a zapojili se i promotéři koncertů jako Fource Entertainment, Live Nation, nebo Obscure Promotion. ana snm 

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související