České kabelové kanály HD+ a Fun 1 ukončily vysílání, jejich provozovatel vrátil licence

6. duben 2016

AKTUALIZOVÁNO 7.4., 10:20 - Televize HD+ nasadila jako první české stanice v roce 2012 hybridní vysílání HbbTV a koketovala i s 3D vysíláním.

Společnost SAT Plus ukončila včera vysílání svých tematických kanálů HD+ a Fun 1 a vrátila licenci Radě pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Tyto stanice byly k dispozici v nabídkách několika kabelových a IPTV operátorů. Programy nechyběly ani u největší společnosti na kabelovém trhu, firmy UPC Česká republika. První stanice, jak již z názvu vyplývá, byla k dispozici ve vysokém rozlišení na multimediální platformě Horizon na programové předvolbě 12, druhá pak na čísle 119. Ani jedna ze stanic už v tuto chvíli není k dispozici v nabídce společnosti UPC ČR. Absenci stanice Fun 1 si web Digitální rádio ověřil i na 56. pozici v nabídce on-line služby SledováníTV.cz.

Naše redakce se snažila ve středu večer kontaktovat prostřednictvím SMS zprávy jednatele firmy Radomíra Kaňoka, který však nereagoval. Mluvčí společnosti UPC Česká republika David Frodl webu Digitální rádio sdělil, že operátor bude hledat za obě stanice náhradu. Ani na jedné z webových prezentací kanálů (najdete je zde a zde) se o žádném výpadku, případně přerušení vysílání nehovoří. Stejně jsou na tom i profily stanic na sociální síti Facebook. Společnost SAT Plus už v minulosti ukončila vysílání rozhlasové stanice Fun One Station. Stalo se tak v prosinci 2014. Za zmínku stojí fakt, že televize HD+ byla prvním kanálem, který nasadil v roce 2012 hybridní vysílání HbbTV a koketoval s 3D vysíláním.

autor: lukpo
Spustit audio