Český rozhlas odejde z DAB+ multiplexů RTI cz a Teleko, spolupráce s operátory pokračuje

14. listopad 2019

Pro majitele digitálních rádií jde jednoznačně o pozitivní zprávu. O stanice Českého rozhlasu nepřijdou a zároveň se mohou těšit na rozšíření programových nabídek obou komerčních sítí.

Český rozhlas opustí ke konci letošního roku DAB+ multiplexy operátorů RTI cz a Teleko digital. Důvodem k tomuto kroku je budování sítě ČRo DAB+ na infrastruktuře Českých Radiokomunikací. Český rozhlas spolupráci s oběma firmami neukončuje. Některé jejich vysílače jsou již součástí sítě ČRo DAB+. Od 1. ledna 2020 bude možné naladit stanice Českého rozhlasu pouze v síti, jejíž provoz zajišťují České Radiokomunikace na kanálech 12C (Čechy) a 12D (Morava).

Pro majitele digitálních rádií jde jednoznačně o pozitivní zprávu. O stanice Českého rozhlasu nepřijdou a zároveň se mohou těšit na rozšíření programových nabídek multiplexů RTI cz a Teleko. Operátoři pochopitelně v současné chvíli nechtějí komentovat jednání s potenciálními zájemci, která jsou již v běhu. V neposlední řadě se vyřeší i relativně velký problém, jenž vnikal u některých DAB+ přijímačů – přemazávání společného obsahu multiplexů ČRo DAB+ a Teleko/RTI.

Další stanice dostupné v multiplexech komerčních operátorů

RTI cz: DAB Plus Top 40, Proglas, Rádio Beat, Samson

Teleko: DAB Plus Top 40, Proglas, Pigy, Samson

autor: lukpo
Spustit audio

Související