Český rozhlas Plus bude dostupný na VKV i v Karlových Varech

2. březen 2016

ČRo Plus je jedinou stanicí s výhradně mluveným slovem v Česku. V listopadu rozšířila vysílání na 24 hodin denně, 7 dní v týdnu.

Vysílání Českého rozhlasu Plus bude možné naladit prostřednictvím pásma VKV i v Karlových Varech. Veřejnoprávní okruh tu dnes spouští svůj nový dvousetwattový vysílač v lokalitě „sídliště“, který bude fungovat na kmitočtu 97,8 MHz. Výhodou vysílače je jeho příznivá poloha a relativně vysoký vyzářený výkon. Signál může být šířen z nové lokality díky rozhodnutí Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ), který se rozhodl udělit veřejnoprávnímu rozhlasu individuální oprávnění.

„Český rozhlas pokrytí stanice mluveného slova Plus průběžně vylepšuje. V únoru tak například spustil nový FM vysílač pro Cheb a okolí,“ uvedl ředitel techniky Českého rozhlasu Karel Zýka. ČRo Plus je jedinou stanicí s výhradně mluveným slovem v Česku. V listopadu rozšířil Český rozhlas vysílání Plusu na 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Stanici Plus je možné naladit na většině území Česka v pásmu VKV-FM, v digitální televizi, na webu www.rozhlas.cz a v mobilních aplikacích. Záznamy celého vysílání a podcasty pořadů Plusu jsou k dispozici na webu www.rozhlas.cz/plus.

autor: lukpo
Spustit audio