Český rozhlas Plus si po vstupu na VKV polepšil, zatím nabral pět tisíc posluchačů

3. únor 2016

Nejposlouchanější stanicí veřejnoprávního média zůstává jeho vlajková loď, tedy Radiožurnál. Prvenství si drží i v Praze.

Český rozhlas Plus získal po vstupu do pásma VKV a přechodem na čtyřiadvacetihodinové vysílání nové posluchače. Ukázaly to dnes prezentované výsledky Radioprojektu, tedy oblíbenosti rozhlasových stanic, v období od III. do IV. kvartálu loňského roku.

Denní poslechovost analytické stanice Českého rozhlasu se dostala na 33 tisíc posluchačů, za uplynulé období to bylo 28 tisíc lidí. Ještě lépe je na tom ČRo Plus v rámci týdenní poslechovosti, kde okruh narostl o jedenáct tisíc posluchačů na cifru 58 tisíc. „Plusko" odstartovalo na VKV až začátkem listopadu 2015, takže se dá očekávat další růst.

Nejposlouchanější stanicí Českého rozhlasu zůstává jeho vlajková loď, tedy Radiožurnál. Podle posledního průzkumu Radioprojekt ho denně ladí 826 tisíc posluchačů. S odstupem několika set tisíc posluchačů následuje ČRo Dvojka (390 tisíc posluchačů) a Vltava (56 tisíc posluchačů).

Radiožurnál

Za zmínku stojí skutečnost, že Český rozhlas Radiožurnál si drží pozici jedničky také mezi stanicemi na území hlavního města. Tento zpravodajský okruh ladí denně 247 tisíc posluchačů. Nejoblíbenější regionální stanicí veřejnoprávního média je Český rozhlas Brno s týdenním zásahem 206 tisíc posluchačů, což je nárůst 12 tisíc lidí.

Radiožurnál je také nejposlouchanější stanicí v rámci kabelových rozvodů v České republice, přesný počet posluchačů ovšem na dnešním Radioprojektu nezazněl. Třetí v oblíbenosti je Dvojka následovaná Vltavou. Mezi trojici stanic Českého rozhlasu se na druhé pozici umístila komerční Evropa 2, na páté pozici je Impuls. Radiožurnál poslouchají Češi, Moravané a Slezané také na tabletech. V oblíbenosti poslechovosti prostřednictvím tohoto distribučního kanálu patří Radiožurnálu třetí pozice. Radiožurnál je také populární mezi manažery. V průzkumu jako jedničku uvedlo 34 % z nich.

autor: lukpo
Spustit audio