Český rozhlas Radiožurnál a ČRo Sport s novými obrázky v multiplexu Teleko

11. únor 2016

Obsah pro technologii společnosti All In Media je možné získat i ze sociálních sítí, konkrétně Facebooku a Twitteru.

Příbramská společnost Teleko přišla v rámci svého digitálního multiplexu DAB+ s novým zobrazováním doplňkových informací u stanice Českého rozhlasu, konkrétně Radiožurnálu a ČRo Sport. Na přijímačích s barevnými displeji se nyní zobrazují například úvodní texty z článků na zpravodajském webu veřejnoprávního média, případně obrázky ke sportovním událostem.

Operátor využívá pro tuto technologii systém společnosti All In Media (AIM). Více o ní mohou zájemci v angličtině najít na webu zmíněné firmy. Informace se generují prostřednictvím RSS kanálu.

Tomáš Řapek z Teleka webu Digitálníradio.cz řekl, že informace generované tímto způsobem je možné posílat také na sociální sítě, konkrétně Facebook a Twitter. Systém AIM funguje ale i opačně. Obsah pro rozhlasové přijímače je tak možné získat i z těchto sociálních sítí. Slideshow, tedy zobrazování obrázků na přijímačích DAB rádií, funguje i v multiplexu Českých Radiokomunikací z vysílače Žižkov, který veřejnoprávní médium využívá. Český rozhlas zde zobrazuje loga stanic, aktuálního moderátora ve studiu a případné další doplňkové služby.

autor: lukpo
Spustit audio