Český rozhlas Radiožurnál a Plus na YouTube nově s informační lištou zpravodajského portálu iROZHLAS

27. říjen 2020

Drobná novinka je další součástí informačního servisu pro posluchače. Nejobsáhlejší zpravodajství získají v tomto směru zájemci prostřednictvím virtuálního červeného tlačítka v DVB-T2, na satelitu Astra 3B nebo vybraných kabelových sítích. V přípravě je i předpověď počasí.

Český rozhlas si připravil další drobné vylepšení poslechu svých stanic. Zájemci, kteří ladí okruhy Radiožurnál a Plus prostřednictvím videoserveru YouTube mohou jako součást sttreamu sledovat také servis ze zpravodajského portálu iROZHLAS.cz. Takzvaný ticker, neboli informační lišta, je umístěna v dolní části obrazovky. Doposud mohli diváci jako doprovodnou grafiku sledovat označení názvu vysílaného pořadu a moderátora ve studiu. Radiožurnál je pak ještě doplněn ještě o právě hranou skladbu.

Posluchači, kterým nestačí Český rozhlas pouze poslouchat, ale chtějí ho také „vidět“, mohou otestovat doplňkové služby prostřednictvím takzvaného virtuálního červeného tlačítka, tedy technologii HbbTV. K dispozici je prostřednictvím DVB-T2 multiplexu 21 České televize, satelitu Astra 3B a mimo jiné i největší kabelové sítě, kterou provozuje společnost Vodafone. Ve všech případech je nutné, aby měl divák připojený svůj přijímač k internetu. Doplňkovou funkci podporují televizory a také některé set-top boxy.

autor: lukpo

Související