Český rozhlas Region od července jako Český rozhlas Střední Čechy

17. červen 2024

Středočeské vysílání Českého rozhlasu upraví v následujících týdnech svůj název. Od 1. července se bude stanice Český rozhlas Region identifikovat jako Český rozhlas Střední Čechy. O změně názvu informoval na posledním zasedání Rady ČRo generální ředitel veřejnoprávního média René Zavoral, následně ji přítomní radní jednohlasně schválili.

Čtěte také

„Ke kompletnímu rebrandingu (stanic Českého rozhlasu, pozn. red.) jsme přistoupili před několika lety. Poměrně výrazně jsme změnili vizuální identitu, grafiku apod. Postupně jsme se věnovali i názvosloví stanic Českého rozhlasu. V relativně nedávné době jsme přistoupili ke změně názvu Českého rozhlasu, region Vysočina na Český rozhlas Vysočina a postupně jsme hledali celou dobu nějaký smysluplný síťový název regionálního vysílání, jako je tomu například ve Francii,“ uvedl generální ředitel René Zavoral.

Podle Zavorala vedou všechny průzkumy ke zjištění, že regionální rozhlasové stanice je nejlepší popsat domicilem Ostrava, Plzeň nebo Brno, ale v případě Středočeského kraje, kde není daná příslušnost konkrétním městem, zvítězilo označení Střední Čechy. „Stejné je to i u Českého rozhlasu Sever, který vysílá z Ústí nad Labem. Kdysi to byl Český rozhlas Ústí nad Labem, ale v momentě, kdy se více osamostatnila liberecká redakce, tak to začalo čím dál tím více narážet,“ vysvětlil generální ředitel ČRo.

autor: lukpo
Spustit audio

Související