Český rozhlas Region s přehledem aktuálně hraných interpretů a skladeb

31. červenec 2017

Tuto službu už nabízí celá řada stanic Českého rozhlasu. Regina DAB Praha přešla na tento systém ve středu 26. července.

Český rozhlas Region začal jako další veřejnoprávní okruh vysílat přehled aktuálně hraných interpretů a skladeb. Stanici si mohou zájemci naladit v multiplexu ČRo DAB+ z vysílače Praha – Žižkov, který se do konce roku rozšíří i do Brna, Ostravy a Plzně. Informace jsou zobrazovány ve chvíli, kdy jsou u dané skladby k dispozici. V opačném případě se vysílá text o právě nasazeném pořadu, případně motto stanice.

Tuto službu už nabízí celá řada stanic Českého rozhlasu. Regina DAB Praha přešla na tento systém ve středu 26. července, ČRo Region o den později. Středočeské studio Českého rozhlasu je k dispozici také v analogovém pásmu VKV. Jeho nejsilnějším vysílačem je nepřehlédnutelná dominanta Cukrák, odkud je stanice šířena na frekvenci 100.7 MHz. K dispozic jsou i některé dokrývače – Benešov, Kladno, Kutná Hora, Mladá Boleslav, Příbram a Rakovník. ČRo Region je k dispozici také na internetu.

autor: lukpo
Spustit audio