Český rozhlas se připravuje na spuštění řádného vysílání digitálního rádia DAB+

4. prosinec 2016

Veřejnoprávní médium již několikrát deklarovalo, že se stávající strategií, která mu umožní v multiplexu šířit pouze tři stávající analogové okruhy, není spokojeno, nicméně bude dále vést diskusi.

Český rozhlas se připravuje na spuštění řádného digitálního vysílání DAB+. Při příležitosti prodloužení dlouhodobého experimentu z pražského vysílače Žižkov, o němž už web Digitální rádio informoval před týdnem, to uvedl technický ředitel veřejnoprávního média Karel Zýka. „Tyto testy jsou součástí komplexního souboru příprav, které Český rozhlas provádí v souvislosti s plánovaným zahájením řádného vysílání DAB,“ konstatoval Zýka.

Spuštění vysílání DAB v podobě takzvaného pilotu schválila vláda na konci srpna tohoto roku. Český rozhlas již několikrát deklaroval, že se stávající strategií, která mu umožní v multiplexu šířit pouze tři stávající analogové okruhy, není spokojen, nicméně bude dále vést diskusi, aby se tato situace změnila. Veřejnoprávní médium pracuje na tom, aby se digitální rozhlas DAB+ rozšířil v příštím roce kromě Prahy a Berouna i do Plzně, Brna a Ostravy. O veškerých novinkách vás pochopitelně budeme na našich stránkách informovat.

autor: lukpo
Spustit audio