Český rozhlas spouští pro mladé posluchače podcast o intimitě

13. duben 2022

Audioportál Českého rozhlasu mujRozhlas dnes odstartoval novou podcastovou sérii Polštář. Influenceři Lukáš Lukefry Fritscher a Natálie Natyla Tolarová spolu s psycholožkou Kateřinou Štočkovou Vavrošovou v desetidílném podcastu otevírají a vysvětlují řadu intimních témat, která zajímají mladé posluchače.

„Na úspěšnou vzdělávací podcastovou sérii Českého rozhlasu Filtr navazujeme unikátním podcastem Polštář určeným pro věkovou skupinu 12-14 let. Věříme, že se nám opět podaří oslovit tyto mladé posluchače prostřednictvím populárních influencerů a moderátorů Natyly a Lukefryho a také je zaujmout zajímavými tématy, o kterých se běžně nemluví,“ uvedla ředitelka Vývoje a výroby Iva Jonášová.

„Hovořit s mladými lidmi otevřeně o sexu je nesmírně důležité, protože pokud se odpovědi na své otázky nedozví od nás, budou si je hledat jinde, často na internetu, kde mohou být informace zkreslené, nepravdivé či vulgární. Zároveň se jedná o prevenci rizikového chování, ale třeba i sexuálního obtěžování,“ doplnila psycholožka Kateřina Štočková Vavrošová, která v současné době působí v soukromé praxi v psychoterapeutickém centru Hladina.

Tématy podcastu Polštář, která probírají influenceři společně s psycholožkou, jsou například první láska, tělesné změny, menstruace, LGBT problematika, intimita nebo bezpečné chování na internetu.

Jednotlivé epizody desetidílné podcastové série Polštář se objeví každou středu na audioportálu mujRozhlas.

autor: bbu
Spustit audio

Související