Český rozhlas spustil novou verzi sekce Vysílače, umožní vyhledávání konkrétních lokalit

19. březen 2020

Uživatel si zadá do vyhrazeného pole oblast, ve které se nachází, a systém mu vygeneruje, které stanice veřejnoprávního rozhlasu zde může naladit. Pro lepší přehlednost jsou vysílače dělené na celoplošné a regionální stanice.

Český rozhlas přichází s velkou aktualizací své sekce věnované vysílačům. Návštěvník zde může vyhledávat nejen na mapě, ale také podle frekvencí v dané lokalitě. Do vyhrazeného pole je možné vypsat kterékoliv město či vesnici v České republice a následně se uživateli objeví přehled stanic, které je možné v dané lokalitě zachytit. Pro lepší přehlednost je toto vyhledávání děleno na celoplošné a regionální okruhy. 

Vzhledem k tomu, že Český rozhlas sází v oblasti klasické distribuce vzduchem do budoucna zejména na pozemní vysílání DAB+, je první pozice určena právě jemu. Uživatel aplikace se tak dozví, zdali je daná stanice k dispozici v multiplexu ČRo DAB+ na kanálu 12C nebo 12D, následují analogové vlny v pásmu VKV/FM, a nakonec dostávají prostor AM rozsahy, tedy střední, případně dlouhé vlny.

autor: lukpo
Spustit audio

Související