Chystaná streamingová služba HBO Max posiluje dalšími tituly, odstartovat má na jaře 2020

26. září 2019

Nová platforma nabídne obsah nejen od HBO nebo kanálů Cinemax, ale v uplynulých měsících její provozovatel nakupoval i u BBC. Získal mimo jiné internetová práva pro seriály Doctor Who, Luther nebo Ctihodná žena.

Chystaná streamingová služba HBO Max má odstartovat na jaře příštího roku. Lákat bude nejen na originální produkci kanálů HBO a Cinemax, ale i na řadu akvizičních titulů. Podle srpnového a zářijového vydání magazínu Digital TV Europe bychom se do budoucna měli stejně jako v případě Netflixu nebo Disney+ dočkat globálního spuštění. Bližší informace ohledně případné expanze například do České republiky však nejsou známé. Se zahájením fungování služby by mělo být k dispozici více než 10 tisíc hodin obsahu.

Služba již pro svůj start získala všech 10 řad seriálu Přátelé, který letos slaví 25 let od prvního vysílání. Jak uvedl portál Variety, týkat se to má pouze Spojených států. V Česku by tak byli Přátelé nadále dostupní na Netflixu. Již začátkem srpna informovala americká média o další akvizici pro HBO Max, kterou je seriál Doctor Who a další tituly BBC Studios, mj. Kancl, Top Gear, Luther nebo Ctihodná žena. Nová streamingová služba si pojistila také práva pro seriál Teorie velkého třesku, ta se ale opět mají týkat pouze území USA.

autor: lukpo

Související